Informació d’interès sobre el coronavirus

25/03/2020

Amb l’objectiu de mantenir-vos informats sobre les darreres novetats en motiu de la crisi sanitària del coronavirus Covid-19, a continuació us adjuntem un resum d’algunes de les novetats i mesures que poden ser del vostre interès.

Sapigueu que estem a la vostra disposició per atendre les vostres consultes i ajudar-vos si ho considereu oportú. Podeu trobar informació addicional i ampliada  als canals oficials:

Canal de la Generalitat de Catalunya

Canal del Govern d’Espanya

Termini de presentació de la DUN i altres tràmits

Presentació de la DUN 2020

El passat dissabte es va publicar una ordre ministerial APA/269/2020, ampliant el termini per a la sol·licitud única fins el 15 de maig. No obstant això, la Comissió Europea ha informat que permetrà una ampliació fins a 15 de juny, pendent de publicació al DOUE.

Aquesta ampliació afecta als ajuts directes, ajuts a la sostenibilitat, ajuts a la competitivitat i la major part dels tràmits associats a la DUN.

Ajut a la reestructuració i reconversió

El termini de presentació de les sol·licitud d’ajut a la reestructuració i reconversió de la vinya per a les actuacions per realitzar la propera campanya, s’ampliarà fins als 15 dies naturals posteriors a la suspensió de l’estat d’alarma.

Autoritzacions de plantació de vinya

El tràmit de sol·licitud i comunicació de plantació de vinya no està suspès. La tramitació s’ha de fer per via telemàtica.

Respecte l’ampliació del termini de plantació per aquelles autoritzacions de plantació que caduquen enguany (31 de juliol de 2020) encara no disposem d’informació al respecte.

Afectació de l’estat d’alarma

Manteniment de l’activitat

Segons la nota informativa del Ministeri d’Agricultura, la producció agrícola i ramadera, la transformació de productes agrícoles, els centres o clíniques veterinàries, el transport i la distribució d’aliments, així com la seva comercialització a través de la venda minorista al consumidor, formen la cadena d’abastament alimentari llur activitat ha de ser garantida en l’estat d’alarma. Això implica les explotacions agrícoles i ramaderes, i les empreses de subministraments d’aquestes.

Moviment de treballadors

La mateixa nota informativa aclareix que es poden utilitzar furgonetes pel trasllat  dels treballadors al camp, sempre que no s’ocupi més de la tercera part dels seients i sempre amb la vigilància de les mesures de seguretat dictades per Sanitat.

D’aquesta forma, podran viatjar junts en un turisme dos treballadors (el conductor i un altre passatger que viatjarà al seient del darrera del copilot) i tres en una furgoneta amb capacitat per a nou persones. Caldrà prendre les mesures de precaució necessàries per mantenir una distància de seguretat apropiada entre els ocupants dins del mateix. En tot cas, es mantindrà sempre vuida la fila posterior al seient ocupat pel conductor.

Certificat autoresponsable

La declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària de la Covid-19 limita la llibertat de circulació de persones i determina per a quines activitats es pot circular per les vies d’ús públic.

S’ha elaborat un model de declaració autoresponsable per facillitar als ciutadans i els agents de policia la comprovació que un desplaçament determinat corresponen a una activitat autoritzada, en el marc del Pla d’actuació del PROCICAT per malalties emergents activat en fase d’emergència-1.

Línia d’ajuts pels autònoms

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d’alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.

Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d’euros i preveu beneficiar unes 4.500 persones treballadores autònomes.

Per accedir a aquest ajut cal:

  • Estar donat d’alta al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social (RETA)
  • Tenir domicili fiscal a Catalunya.

Més informació sobre el tràmit aquí.

Acreditació de la reducció de la facturació

Coneixedors de la dificultat per a l’acreditació d’aquest extrem en el sector agrari, us recordem que el Departament d’Agricultura posa a la disposicio dels professionals agraris l’app FOTODUN, què permet obtenir fotografies geoetiquetades de l’estat dels conreus en una determinada data.

Informació i recursos sobre el coronavirus

La PIMEC posa a disposició dels autònoms i petita i mitjana empresa de Catalunya un canal d’informació i recursos sobre el coronavirus que pensem pot ser del vostre interès.

Al web de la PIMEC trobareu un formulari per adreçar les vostres consultes sobre el coronavirus.

Funcionament de l’oficina de LANDGEST enginyers

Durant el període d’estat d’alarma, l’oficina de LANDGEST enginyers  minimitzarà la seva activitat al mínim imprescindible. No obstant això, intentarem que tots els nostres serveis estiguin operatius, amb tot el personal de l’oficina a la vostra disposició.

Les entrevistes i reunions presencials quedaran limitades i en la mesura del possible hauran de ser substituïdes pel telèfon i el correu electrònic. Tanmateix, hem habilitat un canal a través d’Skype per poder realitzar telemàticament la majoria de tràmits amb normalitat, sense haver de moure’s de casa.

Us recordem les nostres dades de contacte:

Telèfon: 938 199 482
Correu-e: info@landgest.com
Skype: landgest

Aquestes mesures es mantindran durant el temps que sigui necessari i d’acord amb les indicacions de les administracions competents.