La Comissió llança una consulta sobre la modernització i simplificació de la política agrícola comuna (PAC)

29/03/2017

La Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural, l’organisme de la Comissió Europea responsable de la política de la UE sobre l’agricultura i el desenvolupament rural,ha posat en marxa una consulta pública sobre la modernització i simplificació de la Política Agrícola Comuna (PAC). La consulta està oberta a qualsevol persona o grups d’interès que vulguin participar en aquest procés l’emplenament d’un qüestionari d’avaluació d’impacte en el rendiment de la política actual.

Es pot accedir al qüestionari des del següent enllaç.

La consulta estarà oberta fins el 2 de maig de 2017.

colzaLa PAC es va desenvolupar a principis dels anys seixanta per traduir en polítiques els objectius definits en el Tractat de Roma (1957) i posteriorment assumits en el Tractat de la Unió Europea. Mentrestant la PAC ha estat objecte de diverses reformes successives. La última es va implementar l’any 2015.

En l’actualitat existeix un gran debat públic sobre si la darrera reforma és suficient per assolir els reptes més amplis relacionats, per exemple, amb les perspectives econòmiques de l’agricultura i zones rurals, la cura de l’entorn, el canvi climàtic i producció d’aliments sostenible i segura.